Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2012 04:55 - КОЙ ВСЪЩНОСТ СЕ КРИЕ В ПОСОЛСТВОТО НА ЕКВАДОР
Автор: conspiracii Категория: Новини   
Прочетен: 3148 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 30.08.2012 05:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Предполагам, че вече на всички е известна официалната версия на историята с обсаденото посолство на Еквадор в Лондон

image

Британските власти смело заявиха, че скоро няма да им омръзне да бдят денонощно над всички подстъпи към сградата, а еквадорците им отговориха, че нямат проблем с това,, дори и да продължи векове.
Поводът за тази неравностойна свада между теоретично равноправни страни е небезизвестният директор на Уики Лийкс - Джулиан Асандж, който потърси и получи убежище в тази сграда. Накратко неговият аргумент, с който президентът на Еквадор впрочем се съгласи, е, че предявеното към него обвинение от сексуален характер е само машинация, за да се окаже на финала екстрадиран в САЩ. Е,и? - Както е известно, някои страни се занимават да осъждат задочно тези, които им лазят по нервите. Така Индонезия осъди на смърт Джордж Сорос, но за да остане жив, той просто избягва да посещава страната.САЩ, обаче, бидейки над всичко и всички, си позволяват не само да осъждат на смърт но и да изискват от други страни да им екстрадират разни неудобни индивиди, макар и те да НЕ СА  американски граждани - какъвто е случаят с хакера Маккеннън, а сега и с Асандж.  Оказва се, че за онези, които обиждат Америка, няма мяато на планетата...
Дотук ясно... Обаче, какво излиза наяве, щом малко се разровим в съвременната  история на англо-еквадорските отношения.
Кой знае защо , тази пролет в посолството на Еквадор поиска убежище още една важна персона, този път жена. Нейното име не е съвсем известно, както е обичайно за работниците в агенциите с три букви, но е известна като Тара Андрея Дейвисон. Тя е впечатляваща дългокоса фигура на около 60 години,   която работеше по времето на Тони Блеър и войната с Ирак като експерт по Иракските оръжия. С пряка линия с Даунинг стрийт, близко познанство с Тони Блеър, Гордън Браун и Дейвид Камерон, тя се гласеше да свидетелства по делото Chilcot, свързано с разследване на аферата с оръжия, продадени от Англия на Ирак. Малко преди делото към нея беше организирано типичното за слкужбите многостранно преследване и тя изпревари събитията, като се предаде на Еквадор - заедно с фактите и навярно доста документи... Документи и факти за гореспоменатите и други държавни особи, които са натрупали доста лични средства, продавайки на Ирак всевъзможни биологични и химически оръжия - до степен да се допусне, че самата война беше организирана, за да прикрие собствените им следи....или поне И за това.
Андрея е работила в тесен тандем с Д-р Дейвид Келли и знае поне колкото него. Д-р Келли беше самоубит по безцеремонно очевиден начин през 2003, след като разобличи фалшивия доклад за наличието на оръжия за масово унищожение в Ирак.. Защо Андрея е оставена жива в апартамент в северен Уелс (със съсед работещ за службите)  толкова дълго, не е ясно. Така или иначе сега на основание на 27 отделни обвинения  тя е осъдена на две и половина години затвор. Андрея открито заявява, че се опасява да не бъде също самоубита, поради което е побягнала с помощта на фалшиви документи.
Коя от двете фигури е по-важна  - Андрея или Асандж? Кой е причината и кой поводът? Кого всъщност пазят - да излезе или да не излезе - английските полицаи?
И дали Асандж не изигра ролята на Троянски кон, за да даде повод да бъде обсадено скривалището на най-опасния свидетел по едно все още твърде актуално дело срещу хора, които са все още на власт.



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: conspiracii
Категория: Други
Прочетен: 499523
Постинги: 87
Коментари: 232
Гласове: 208
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031