Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2011 22:58 - Светът се управлява от тези, които имат властта да създават пари. Автор: zahariada
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 6432 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Историкът от Джорджтаунския университет, Карол Куигли в книгата си, озаглавена "Трагедия и надежда", пише:
"Финансовият (юдейски) капитализъм си е поставил дългосрочна амбициозна цел - създаване на световна система за финансов контрол, концентриран в частни ръце му, за да доминира над политическата система на всяка страна.
Тази система ще бъде контролирана с помощта на централните банки по света, действащи съгласувано, чрез тайни споразумения, сключени по време на частни срещи и конференции."

Контролирайки, както демократичните, така и автократичните, деспотични правителства, както и всички други правителства, те ще се приближат до абсолютния контрол над глобалните пари, кредитирането и дълговете, доминиращи в икономиката, политиката, търговията и имперските авантюри.
(Г.С: – Всичко това се прави отдавна, и е фкат във всички държава, независимо от привидно противоположните им, политически системи!)

Бившият директор на Централната банка на Англия Джосая Стамп казва:

"Банковата система е зачената в беззаконие и е родена в грях. Земята се притежава от банкерите. Ако я отнемете от тях, но им оставите правото да печатат пари, с едно драсване на писалките си, те ще създадат достатъчно пари, за да си я купят обратно. "

"Обаче, ако ги лишите от това право, всичките им богатства, заедно с моето, ще изчезнат, а след това светът би бил много по-приятно място за живеене. Но ако искате да останете роби на банкерите, и дори да плащате за собственото си робство, тогава нека да продължат да печатат и създават пари".

Езоп е казал: "Ние ще обесим дребните крадци и ще назначим на държавна служба най-заслужилите."

Най-опустошителни от всички са банкерите, с властта им да създават парите (на уж независимите държави!).

В книгата си, "Паяжината на дълга", Елън Браун, обсъжда частното банкиране, като узурпирано право за създаване на пари, и как можем да си го върнем.

Тя обяснява, че все повече хора разбират за злокачествените ефекти от тази разрушителна сила. Всеки трябва да разбере, че "Фед" на САЩ не е държавата. Това е частен банков картел, собственост на участващите в него банки.

В резултат на това Федералният резерв контролира света чрез Европейската централна банка, Английската централна банка и Централната банка на Япония. Това са основните централни банки на света, заедно с Банката за международни разплащания, която е – централната банка на централните банки, с никому не подчиняващите се босове - на босовете.


В допълнение към монетите, банките създават пари наричани от Федералния резерв - банкноти. Монетите и книжните пари в Америка са по-малко от 3 на сто от паричната маса. Останалите пари са в кредитни заеми, изразявани в компютърни числа.

Банките създават пари, които никога не са съществували. Около 30 на сто от тях са за собствените им цели - спекулации и други непродуктивни дейности.

В брошурата на Федералния резерв в Чикаго от 1960 г. се обяснява:

...За разлика от предишни времена, големите банки днес са "гигантски машини за лихви"...

Действайки безотговорно, банковите гиганти използват високо-рискови сделки в трилиони, във високорискови операции от хазартен тип, използвайки, в частност, инструменти като дериватите...

От времето на президенстването на Андрю Джаксън (1829 - 1837), федерален дълг не е бил изплащан, освен лихвите към банкерите и други собственици на дългови задължения на САЩ.


Защо не се връща правото на държавата да създава пари, когато то изначално принадлежи на нея . – Защото тогава обременяващите данъци ще бъдат намалени или премахнати. Парите за продуктивен растеж ще могат да бъдат създавани без инфлация. Животът в изобилие ще бъде стабилен. Би било възможна пълна заетост и социална справедливост.

Представете си това, че светът живее такъв живот, вместо да преживява безкрайно повтарящите се инфлация - дефлация, периоди на нестабилност, кризи, като днешната, може би най-голямата депресия, която са създали банкерите, за по-нататъшното консолидиране на власт и пари, .

През 1929 г. разгулът на подобно мошеничество доведе до колапс. През лятото на 2007 г., анализаторът Джереми Гренхъм предупреди за "сблъсък на забавен каданс", причинен от първият, наистина глобален финансов балон.

Заключителен коментар

Очевидно е, че властта (на банкерите - евреи) да създават пари, вреди на страната и света, унищожава американската мечта, води до обедняване на милиони, спонсориращи военната машина, която разрушава една след друга страните, и заплашва със смърт цялото човечество.

За да се спре това, за да се върне създаването на парите в ръцете на обществото, трябва да бъде извършена много работа. Движенията на "окупаторите" и протестиращите по целия свят трябва да приемат това като основна цел за постигане, за да настъпи, най-накрая, социалната справедливост, която ни беше отнета от банкерите и корумпираните от тях политици.

Източник


Още по темата:
http://truthout.org/global-debt-crisis-how-we-got-it-and-how-get-out/1307386310


 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312616
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031