Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2019 15:52 - За ангелите
Автор: delianaangel Категория: Изкуство   
Прочетен: 1901 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ангели

"Казва Христос: “Ако не станете като малките деца”. Именно децата са ония възвишени души, които са пратени от небето. Когато тези души в децата остареят, ангелът, който е слязъл, се връща на небето. Всички деца са ангели до известна възраст. След това тези ангели се връщат в небето и хората стават обикновени. Виждате – изгубва се онова благородното, хубавото; остава нещо грубо и просташко, животинско, няма го предишното дете. Някой път този ангел до стари години остава. Но у човека често този ангел се заменя с плътския човек, който казва: “Да ядем и пием, туй ще ни остане!”
Човек, който е на земята, първо трябва да си зададе въпроса, какво иска. Трябва да зададе този въпрос и да си отговори разумно. Щом е дошъл, какво е неговото предназначение? Детето, когато се яви в света, какво е предназначението му? Дете ли да си остане? Старецът – старец ли да си остане? Нито дете трябва да остане, нито възрастен, нито дори старец. Какво е предназначението му? Никой не знае какво трябва да бъде човек. Казват, че ангел трябва да бъде. Когато се научиш да работиш, ти ще станеш ангел.
Сегашният живот има смисъл дотогава, докато ангелът е с тебе. Той ще уреди твоя личен живот и твоето семейство, той ще уреди и твоето обществено положение, той ще уреди и положението ти за в бъдеще. Ти ще бъдеш член на онова велико царство, което сега съществува. Един ден на земята ще бъдеш забравен. Хиляди хора са забравени. Но между онези, разумните същества, няма да бъдеш забравен. След като минеш от този свят в другия, ти ще бъдеш приет от тях. Някои казват: “Като умрем, всичко ще се свърши”. Така може да мислят обикновените хора.
Във всеки човек, в къщата на тялото му живее едно същество, което е красиво – разумно същество живее в човека. Някой път туй същество е затворено, някой път е свободно. Вие виждали ли сте човешката душа? Аз съм я виждал. Тя е един ангел, който е затворен в колиба, който е затворен в затвор.
Аз не свързвам Любовта с брака. Бракът е търговска сделка, а Любовта е Божествен процес, който е общ за цялата природа. Той е непреривен процес в целия космос, във всички живи същества от най-малките до най-големите. Между ангелите брак не съществува. Ако един ангел на небето реши да се жени, веднага ще го изпъдят навън. Ако двама ангели си кажат една груба дума, от тях нищо няма да остане. Между тях помен от груба дума няма. Те имат грамадна сила, могат да се проектират със своите 25 милиона криле и да летят с бързина по-голяма от тази на светлината. В кратко време един ангел може да преброди пространството.
Някои искат да видят ангел, но това на земята засега е невъзможно. За да видиш ангел, ти трябва да се преустроиш. Енергията, която излиза от ангела, е толкова мощна, че ти не можеш да я издържиш. Ще се простреш на земята. Искаш да го прегърнеш като човек, но това е невъзможно. Трябва да стоиш далеч от него. Ангелът минава от една слънчева система в друга. Той минава милиони километри сам из пространството така, както човек изобщо не може да си представи.
Ще кажеш: “Искам да стана ангел”. Ангелът е нещо извън човека. Той е в областта на човешкия дух. Това е областта, в която човек се развива. Следователно ти говориш за човечеството.
Има ангели, които направляват човешкото сърце и ум. Когато човек не слуша тези ангели, осакатява тялото си.
На земята навред има въплътени ангели, служители на Бога, които са готови да се отзоват на всеки вик за помощ.
Благодарение на тези ангели и служители Божии хората могат да понесат тези изпитания, през които минават. Земята и човешкото сърце минават през голямо преустройство. Бог създава у хората едно ново сърце и написва на него Своя закон. Той създава и нов ум на хората, с нова конструкция, за да могат да дойдат новите хора в света, с ново разбиране.
Та казвам, от разумното в нас не се смущавайте. Туй, разумното, дето и да влиза, в който и да е човек, то добре ще се прояви. Тъй че ако сега добре се държите – в едно възприемателно състояние – невидимият свят, по-разумните от вас, по-напредналите души – ваши братя, ще ви предадат своята мисъл. Те са невидими, те имат тяло – ето тук, ако вие си отворите очите, ще видите как те минават, но не са с такива тела като човешките. И те гледат, те се взират – и като видят един, че е готов, веднага му обръщат внимание, те го обикват и имат същото отношение като хората и правят разлика като хората. Като те обикне някой от тях, посещава те по-често, почва да работи върху теб и ти ставаш по-здрав; мисълта ти почне да работи, въодушевяваш се, хората започват да ти обръщат внимание – някой мисли за тебе. Има такива братя. Тези братя ги наричат ангели-хранители. Както щете ги наричайте, но те се грижат за хората. Без тях човек е изгубен, без тях човек е като сираче, оставено на пътя. А когато имаш такъв ангел-хранител, имаш една майка, която се грижи за теб. Като заплачеш – тя дойде. Имаш нужди – задоволява ги. Имаш ли ти майка? Под думата “майка” аз разбирам всички онези разумни отношения с невидимите, които имаме. Те са вашите баща, майка, братя, сестри, които взимат участие във вашия живот и всичките копнежи могат да задоволят. Това не е да се разправя на другите – да не разправяме на външните хора за интуицията, за разумния свят. Но щом осъзнаем тези неща, те ще се проектират на земята. Всички хора по земята, на каквато и степен на развитие да са, са под тяхното влияние. И над растенията, и над животните, и над водата, и над въздуха, и над светлината, и над топлината – над всичко тези ангели са господари на положението. Когато господарите дойдат на земята, тогава на съвременните хора, които са още деца, ще се подобри положението. Един ден вие сами ще видите как ще се поправи светът. Нали сте виждали онова състояние на човека, когато дойде почти до умиране? После идва една нова фаза, човек претърпява голяма криза, но изведнъж се осъзнава, дойде му една мисъл и казва: “Няма да умра, ще оздравея!” От този момент започва едно повдигане, повдигане... Ако го попитате по кой начин е оздравял, той ще ви каже: “Не зная”. Почувствал, че оздравява, но как е станало – не знае. Та казвам: един ден у вас ще се зароди чувството, че ще стане нещо. Като дойде тази сила, ще почувстваш голяма промяна, голямо подобрение.
Някои могат да разправят, че след като умреш, ще отидеш между ангелите на небето. Това никой не може да опише. Има разни описания, но най-хубавото за онзи свят е на Сведенборг. Той го е описал конкретно. Както се описва земният живот, така описва той небесния. Той говори за ангелите, бил е между тях, говори за техния език, прави сравнение между земния и небесния живот. Той разправя подробно, хвърля светлина върху всичко това. Когато разказва за ангелите, Сведенборг казва, че понякога и те са тъжни, лицата им се променят. И самите ангели не знаят от какво става това. Има разни предположения, но както и да мислите, има някои неща, които не могат да се обяснят.
Сега вие мислите, че учените хора, светиите, са прекарали само един редовен живот. Вие не сте били в положението на светията. И ангелите някога са били прости хора като вас, но сега са ангели, минали са по един ред, повдигнали са се, познали са истината, започнали са разумно да служат на Бога от Любов, доброволно. Затова са ангели.
Живот, Знание и Свобода са атрибути на ангелите. Те имат отношение към духовния свят. Физическият свят е обаче за хората. Към тях се отнася третата категория причини: движение, учение и работа.
Ангелите са красиви, пластични, подвижни, в тях няма нищо в покой, всичко е в движение.
А при хората как е? Тръгнал някой, навел се, изкривил се, отпуснал се, едва си влачи краката. Гледаш друг се намръщил, разгневил се, защо, каква е причината? Причината е дяволът.
Ангелите са от друга еволюция и никога не са били като нас тежки, тромави, плътни, бавни. Те възприемат знания без физически мозък и сетива.
Ако ангелът иска да разбере земния живот, той трябва да слезе на земята, да живее между хората. За земния живот ангелът е толкова голям невежа, колкото човекът за духовния живот. Един ангел не може да разбере как е възможно човек да греши, човек пък не може да разбере как е възможно да не греши. По това именно се различават ангелите от хората. За ангелите има само една невъзможност: те не могат да грешат. Обаче слезе ли един ангел на земята и се облече в плът, той вече разбира какво нещо е грехът, какво нещо са грешките. Когато хората се освободят от плътта си и отидат на небето, и те ще бъдат праведни, ще живеят чист и свят живот като ангелите.
Онзи, който е създал небето и Земята, трябва да живее във вас. Слушайте Неговия глас и вашето бъдеще Той ще определи. Ще имате едно познание. Ще проверите нещата. Аз не искам да вярвате. Ще проверите. Може да си болен, ще оздравееш. Може да си невежа, ще станеш учен. Може да си лош слуга, ще станеш добър. Всичко ще се измени, когато един ден се намериш в положението на ангел, който владее законите. Тогава ще бъдеш свободен. Тогава ще кажеш: “Има Един, който е създал небето и Земята, Комуто ще служа”. Понеже три неща има, които са вечни: Любов, която носи живот; Мъдрост, която носи знание; и Истина, която носи вечна свобода за човешката душа."

Картината е на Виолета Ангелова

image




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3181449
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031