Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2012 02:13 - ПЪРВАТА СВОБОДНА СТРАНА
Автор: conspiracii Категория: Новини   
Прочетен: 3305 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 28.08.2012 20:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ИСЛАНДИЯ - най-старата демокрация в света - с парламент от 930 г.,  е на път да се определи и като първата страна, свободна от световния финансов гнет.
Гражданите на Исландия единствени от всички други европейски нации, които изпаднаха във финансов колабс, можаха да надмогнат страха от изолация и да възвърнат човешкото си достойнство.(Засега! - Да видим какво ще направят на финала гърците)
Исландия извърши революция без нито една жертва. Исландците постигнаха волята си с помощта на тигани и тенджери. Мирните, макар и много шумни, демонстрации продължиха достстъчно дълго и удържаха да останат мирни достатъчно дълго, за да постигнат резултатаи, безпрецедентни за Европа и света.
image
Мирната революция започна през 2008 г, когато исландското правителство реши да национализира трите най-големи банки в страната (Landsbanki, Kaupthing и  Glitnir), чиито главни клиенти са британци и американци.
След национализацията Исландската крона се сгромоли и стоковата борса колабира при спад от 76%. Исландия банкрутираше и, разбира се, за да спаси положението Международния Валутен Фонд инжектира 2,1милиарда долара, а Скандинавските страни помогнаха с още 2,5 милиарда. Този дълг, естествено, заробваше исландския народ за десетилетия напред - поне.
Тогава исландците застанаха пред парламента и не напуснаха това място, докато не принудиха правителството да подаде оставка. Гражданите поискаха предсрочни избори и успяха, така че беше избрано коалиционно правителство и нов министър председател - Jуhanna Sigurрardуttir.
През 2009 исландската икономика продължи да се носи стремглаво надолу със 7% спад за годината, но въпреки това  парламенът предложи исландските семейства  да изплатят дълга на банките към Англия и Холандия, като това значеше 3,5 милиона месечно за следващите 15 години при лихва 5,5%.
Това предизвика гнева на гражданите, които отново излязоха на улицата и настояваха това решение да се подложи на референдум. Така през март 2010 този референдум показа 93% мнозинство против изплащането на дълга.
Последва ново предложение от страна на кредиторите - сега при лихва 3% и срок 37 години. Но и това не проработи. Първоначално парламентът прие предложението със съвсем малко мнозинство. Но миналия месец, президентът върна решението и даде последната дума на исландския народ - отново референдум.
Междувременно още през 2010 коалиционното правителство нареди да започне разледване на лицата, отговорни за финансовата криза в Исландия. Това разследване успешно доведе до арестуването миналата седмица на 9 души в Рейкявик и в Лондон чрез Интерпол.
Също така исландците пишат нова Конституция, но не експертите и политиците, а пряко избрана комисия. 500 независими кандидати се кандидатираха и 25 и бяха избрани чрез пряко гласуване на народа  да се заемат с написването на новата конституция - сред тях юристи, студенти, журналисти, фермери и синдикалисти.
Засега тази нова конституция се заформя като най-оригиналния основен закон в света - чрез нея Исландия се определя като страна на пълната информационна свобода, където ще могат да търсят убежище журналисти, интернет активисти и други източници, които създават независими новини.
Вместо да подвие опашка пред наглостта на МВФ, исландското правителство опрости жилищните зaеми на народа си (а това значи 99% от домакинствата, тъй като на "Запад" нямаше социализъм, който да раздаде безплатни жилища) - за това има отделен постинг - conspiracii.blog.bg/novini/2012/05/02/mvf-preporychva-oprostiavane-na-zaemite.948662
Впрочем....
НИЩО ОТ ТОВА НЕ СЕ ПОЯВИ В НАЦИОНАЛНИТЕ МЕДИИ НА НИТО ЕДНА ДЪРЖАВА!
Арестите на "банкстери", опростяване на дълговете, свобода на информацията, пряка демокрация - на малкия остров вече се случи това, за което американците чакат "космическа" намеса да им дойде на помощ,  докато то им се отнема с космическа скорост....
Исланците дадоха пример, че не е толкова трудно да се преобърне света, стига дa имаме волята и да я изразим непоколебимо.
Евалла на викингите! И слава на техния Один!

---------------------------------
линк:
itmakessenseblog.com/2012/06/18/global-elites-thrown-out-of-iceland-iceland-dismantles-corrupt-govt-then-arrests-all-rothschild-bankers/




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Няма
22.06.2012 10:01
Продължавай!
цитирай
2. анонимен - "НИЩО ОТ ТОВА НЕ СЕ ПОЯВИ В Н...
22.06.2012 11:01
"НИЩО ОТ ТОВА НЕ СЕ ПОЯВИ В НАЦИОНАЛНИТЕ МЕДИИ НА НИТО ЕДНА ДЪРЖАВА!" Няма и да си появи, защото медиите са "Техни"!

Приведствам исландците!
Кои са следващите?
Едвали ще сме ние?

Берич
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: conspiracii
Категория: Други
Прочетен: 500758
Постинги: 87
Коментари: 232
Гласове: 208
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930