Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2012 03:53 - ЗАПАДЪТ ЗАПАДА - Б. Фулфорд за банкрута на САЩ и Европа
Автор: conspiracii Категория: Новини   
Прочетен: 3208 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 18.07.2012 04:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Каква новина,а? Тъкмо се "закачихме" и ние за въздесъщия ЗАПАД и той взе че ЗАПАДНА...
Бенджамин Фулфорд написа на 17 юли заключителната глава на сагата за кризата на Западния свят.
В резюме:
Когато се случват исторически събития, ежедневните новини могат да замъглят погледа. Ние навлязохме напоследък в такава мъгла, че е най-добре да седнем и да погледнем нещата отдалече. Европейската "криза:, "фискалната пропаст" на САЩ, както и дрънкането на оръжия в Близкия Изток от страна на  държавите-терористи (НАТО) са все част от фундаменталния и неизбежен обрат в начина, по който се управлява тази планета. Пропагандата на западните медии не може да промени това. Огромната част от парите на света сега се контролира от не-западни страни, които имат съвършено други цели от тези на управниците на света от последните 300 години.
Най-добрата аналогия за това явление е Падането на СССР. То започна със стачка в Полша и завърши с паднето на Съветския Съюз и това от сегашната перспектива се случи за нула време. По време на прехода, обаче, тези години изглеждаха цяла вечност.
Точно сега на Запад смяната на режима на криминалните правителства, контролирани от банкстерите, започна с Исландия, но ще завърши със САЩ  и Ватиканът.
Аналогията е с Титаник, който се блъска в айсберга и екипажът знае, че корабът е обречен, но не знаят, колко време остава за хората да се качат на спасителните лодки.
Това което направи падането на Съветския Съюз неизбежно, не беше икономическият провал на съветския модел - ограбването на валутния резерв на страната направи колабса въпрос на време.
Това, което виждаме сега на запад е същото. Машината за печатане на пари във Федералния Резерв е спряна и колабсът е неизбежен.
Друга аналогия: високо-профилен играч от Уол Стрийт е увонен. Той има малко пари настрана и кара с тях известно време. После, обаче, започва да продава спортните коли и колекциите си. Взел е много заеми от банки, докато напълно заложи всичко и сега започва да взима заеми от приятели. Когато и това се изчерпва, започва да взима от заложни къщи и да пише фалшиви чекове (като 19-те пъти, когато обявиха, че евро-кризата е решена).
За страничния наблюдател е очевидно, че този играч от висшето общество скоро ще трябва да напусне лъскавото си имение.
Тази история твърде много напомня това, което се случва със западния свят в момента. За последните 30 години САЩ и Европа като цяло поддържаха търговски дефицит с останалия свят. Лидерите им тайно финансираха този дефицит с безпочвени обещания. Маневрите им печелиха  време и създаваха илюзията, че всичко е наред, особено в САЩ. Истината може да се отрича за известно време, но накрая винаги те настига.
Така стана и със Запада.
Това, което се случва сега е, че нациите кредитори престанаха да дават кредити.
Затова сега имаме съюза на 147 нации, водени от Бразилия, Русия, Индия, Китай и Африка, които открито заявяват на западните нации, че вече няма да купуват техните бондове и финансови продукти.
В същото време, обаче,  Западът не им позволява да инвестират парите си в реални западни стоки, като например да закупуват мултинационални компании.
Резултатът е "мексикански дуел" - двама души, седнали на една маса с насочени един в друг пистолети.
В тази ситуация, времето е на страната на 147-те нации. Големият проблем на западните страни е, че те отдавна са изчерпали своята индустриална инфраструктура. Тези нации арогантно смятаха, че останалият свят ще произвежда реални стоки, докато те му дават заповеди чрез банките и други финансови институции.
Сега става ясно, че парите, заработени в азиатските фабрики, вече не се харчат на Запдния пазар. Китайците харчат доларите си навсякъде по света, купувайки реални стоки, имоти и фабрики. Други страни започнаха да правят същото.
Това означава, че на практика И САЩ И ЕВРОПА СА ФАЛИРАЛИ, НО ОТКАЗВАТ ДА ГО ПРИЗНАЯТ.
ЕС обяви, че ще принтира нови евра, за да излезе от кризата. Но проблемът е, че ЕБ няма право да принтира повече нови пари. Същата ситуация е и в САЩ. Тук читателите ще кажат - защо, какъв е проблемът. Отговорът е, че тези пари се блокират. Същите тези 147 страни, уморени от инвазиите  и масовите убийства на НАТО, стопират тези пари чрез Банката за международни разплащания (BIS - Bank for International Settlements).
Ситуацията остава в задънена улица, докато Азия и останалия свят не могат свободно да харчат торбите си с кеш в западния свят. Ако това бъде позволено, Европа и Америка ще бъдат въвлечени в масивна кампания за премахване на бедността и екологичната разруха и в началото на една нова ера за човечеството.
Край на цитата.
Забележка: както неотдавна каза Дейвид Мартин в едно доста стройно изложение (вж. линка) по този и други интересни въпроси - "Най- важната информация за последните 6 месеца, която беше напълно игнорирана от мас-медиите, е споразумението между Китай и Япония, между Китай и Индия и доста широк консорциум от тихоокеански азиатски държави да не разчитат на долара и еврото в международната търговия - факт, който западните финансови умове отказват да приемат - как така някой би могъл да реши, че ние не сме достатъчно интересни, за да се съобразяват с нас..."
И тъй...след като Нибиру профучи покрай нашата планета, оцелелите по колиби и паланки, ще се окажат впримчени в т.н. НОВ СВЕТОВЕН РЕД. Повечето информатори, ясновидци и пророци, обаче смятат, че това ще е за кратко (между 8 месеца и 8 години?) и че главна роля за премахването на световната диктатура ще имат народите от Изтока, начело с Китай. Така си пише и в Библията. Междувпрочем, така казва и  Слава Севрюкова.
--------------------------------
линкове:

benjaminfulford.net/

www.youtube.com/watch







Гласувай:
5



1. misbis - змията се преструва на умряла
18.07.2012 07:40
на най-високите нива те ИМАТ пълен контрол. Белите дракони са от семейството на Уиндзор.....те няма да си извадят очите ей така.Играят добър полицай-лош полицай.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: conspiracii
Категория: Други
Прочетен: 501106
Постинги: 87
Коментари: 232
Гласове: 208
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930