Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2012 02:28 - СРЕЩАТА НА НЕОБВЪРЗАНИТЕ В ИРАН
Автор: conspiracii Категория: Новини   
Прочетен: 2292 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 12.09.2012 02:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Светът отново е разделен на два блока и ние сме отново в този, който се самоизолира чрез дезинформация, цензура и пропаганда.

Срещата на Движението на Необвързаните, която се състоя преди около седмица в Иран, беше безцеремонно информационно затъмнена. Западните медии отразиха събитито непълно и тенденциозно, стремейки се преди всичко да омаловажат значението му.
Движението на необвързаните, макар и сравнително младо, включва 120 страни , плюс 17 наблюдатели. Строго погледнато, това са 2/3 от страните в състава на ООН.

image
(страните в синьо са членки на Движението на Необвързаните)

Генералният секретар на ООН Бан Ки-Мун беше поканен и нямаше как да не присъства, въпреки неодобрението, което открито показаха САЩ и Европа и особено Израел.
Освен него в срещата участваха 31 държавни глави и 29 държавни секретари, като общо бяха представени 120 държави.
Преди всичко на Запада не се хареса домакинството на срещата. Иран беше уважен от мнозинството държави в света като една нормална, цивилизована държава, способна да осигури условия за безопасност на такова високо ниво. Тази демонстрация на доверие към Иран идва, разбира се, в най-неподходящия момент - в разгара на пропагандната кампания за "оста на злото".
Резолюциите на срещата са повече от интересни.
- Необвързаните осъждат санкциите срещу Иран - нещо повече - много от делегациите включват представители на бизнеса и са сключени множество договори с Иран - в това число и между Иран и Индия.
- Необвързаните декларират подкрепа за ядрено разоръжаване на Близкия Изток и не одобряват подкрепата от страна на САЩ към един ядрено въоръжен Израел.
- Движението подкрепя правото на Иран да разработва ядрена енергетика за мирни цели.
- Необвързаните апелират към решаване на Палестинския проблем като се създаде Палестинска държава в границите от 1969г със столица Йерусалим.
- Отхвърлено е предложението на Премиера на Египет да се подкрепи външна нмеса в Сирия чрез армия, спонсорирана от Запада.
- Осъждат се санкциите срещу Куба!
- Движението на необвързаните подкрепя суверенитета на Аржентина в Малвинските острови, преименувани от Англия и САЩ на Фолкландски
-Движението подкрепя Еквадор в конфликта му с британските власти относно политическото убежище на Джулиан Асандж.
- Движението осъжда преврата в Парагвай
- Движението осъжда тероризма въув всички негови форми, включително и държавно организиран.
- За домакин на следващата среща е избрана Венецуела.
- Иран предложи да бъде инициирана реформа в ООН с цел организацията да се демократизира и да служи на всички членове, а не само на интересите на Запада, както е в момента.
- Предложен е търговски, инвестиционен и културен бойкот и изолация на Израел, докато не се прекрати окупацията на Палестина.

Тези "революционни" идеи и предложения имат валидност за 120 страни, представляващи 2/3 от света!

Но 1/3 от света твърди точно обратното - светът отново е разцепен: Европа и Сащ...и верните им блюдолизци...срещу всички останали...Слава Богу, България е винаги на губещата страна.




Гласувай:
3



1. анонимен - Наистина ли?
12.09.2012 10:28
Ние винаги печелим накрая. /но и в началото наистина/ Скоро, когато технологиите на КешЕ залеят света и настъпи новият световен ред /дирижиран от мюсулманското масонство - нали знаете, че всичко само формално е направено противоречиво?.../, потокът от емигранти ще залее точно западните, развити страни. /При нас няма за какво да идват - знаете защо/ Та точно тогава имаме шанс да станем еталон за държавност /както сега сме еталон за анти държавност по сегашните критерии/ Друга част ще се загубят в космоса по Африканската програма и ще овладяват нови светове и тогава наистина може да останем 500 млн. контролиран брой. А бе, умиране има, измъкване няма. Това обаче все пак е вариант без световна война и аз съм ЗА.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: conspiracii
Категория: Други
Прочетен: 499496
Постинги: 87
Коментари: 232
Гласове: 208
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031